Expositie Hilde Visser

1 maart 2019 t/m 30 april 2019 | de Bibliotheek IJsselstein

Abstract schilderij

In maart en april zie je op de bovenverdieping schilderijen van de IJsselsteinse Hilde Visser.

Hilde Visser is geboren in Hoogkarspel, maar woont al geruime tijd in IJsselstein.

Ze heeft geschilderd bij de schildersgroep Lek en IJssel. Haar werken zijn zeer divers: figuratief, landschappen, abstract.

Hilde schildert wat haar gevoel haar ingeeft. Zo is één van de schilderijen in de expositie ontstaan door een wandeling door IJsselstein.

Boven: Stadsgracht aan de Overtoom
Onder: Lanzarote met uitzicht op Fuerteventura

Hilde werkt ook graag 3-dimensionaal

Behalve schilderen boetseert Hilde Visser ook graag. Hiervoor heeft zij les gevolgd bij Annet Terberg-Pompe.

Ze boetseert naar model, waardoor er een 'kop' ontstaat. Ze maakt vrij werk maar werkt ook in opdracht. Daarbij is het voor haar een uitdaging om volwassenen en kinderen uit te beelden in klei en eventueel te vereeuwigen in brons.

Haar beelden zijn vanaf juni 2019 te zien in onze vitrines.

Schilderij van vliegende zwanen