Expositie Bieb onder Water

5 april 2019 t/m 15 mei 2019 | de Bibliotheek IJsselstein

Kosten: Gratis

In tijden van oorlog je land onder water zetten, het is een typische Nederlandse vinding. Deze expositie neemt je mee terug in de tijd van het ‘rampjaar’ 1672. Voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis.

Water als wapen

We spreken 1672, het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk is redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: de Hollanders hebben een geheim wapen: de Waterlinie.

De tentoonstelling

Kom naar de Bibliotheek en ontdek het spannende verhaal achter de Waterlinie. Van Prins Willem III tot Lodewijk XIV tot Menno van Coehoorn. Allen speelden zij een rol in het verhaal achter de Oude Hollandse Waterlinie.

Een pratend schilderij van Lodewijk XIV vertelt je over deze unieke koning van Frankrijk in de 17e eeuw. Op zeven informatiezuilen ontdek je meer over de geschiedenis van de Waterlinie. Verder is er een collectie oude objecten uit de tijd van de Oude Hollandse Waterlinie en een collectie boeken over dit onderwerp, om ter plekke te bekijken.