Expositie Alberdien Wagemakers

6 mei 2019 t/m 29 juni 2019 | de Bibliotheek IJsselstein

Abstract schilderij

In mei en juni zie je op de bovenverdieping schilderijen van Alberdien Wagemakers uit Nieuwegein.

Alberdien maakt olieverfschilderijen met afbeeldingen van bloemen, vogels en molens. Haar inspiratie komt allereerst rechtstreeks uit de natuur. Ze schildert buiten of naar foto's van vogels en bloemen die ze eerder gemaakt heeft. Verder laat ze zich inspireren door boeken, internet en museumbezoeken.

Het milieu is een van de dingen die haar bezighoudt. Daarom hergebruikt ze materialen, zoals stof, houten doosjes en borduurwerk, in haar kunstwerken. Van de stof maakt ze linnen tassen met vintage borduurwerk op het voorpand. Ook beschildert ze kleine houten objecten zoals dienbladen en theedozen.

Schilderen en tekenen doet ze al haar hele leven. Ze vindt het erg leuk om nu in IJsselstein te exposeren.

Met haar merk DiensDesign wil ze van haar hobby haar werk maken.

Meer zien en weten?