Taal voor Thuis

19 december 2018, van 10:00 tot 11:00 | de Bibliotheek Vianen

Kosten: Gratis

BoekStart-bijeenkomst over voorlezen, voor kinderen van 0 tot 3 jaar en hun ouders. Om baby’s en peuters nog meer te laten genieten van boeken!

In december kun je langskomen op drie woensdagen: op 5, 12 en 19 december. Ontdek voorlezen met gebaren, liedjes en muziek.

De toegang is gratis. Fijn als je even doorgeeft dat je komt. Dat kan per e-mail aan marleenvanderleij@bibliotheeklekijssel.nl.

5 en 12 december: Voorlezen met gebaren

Gebaren zijn uitstekende middelen om de taalontwikkeling je kindje te stimuleren. En het is erg leuk om te doen.

Doe samen met je kindje (tot 3 jaar) lekker mee. WapperKids laat verhalen uit boekjes tot leven komen. Samen verzinnen we gebaren bij de verhaaltjes en we blijven zeker niet stil zitten. 

19 december: Muziek op Schoot

Zingen voor en met je kind is een heel natuurlijk gegeven. Net als voorlezen stimuleert het de taalontwikkeling. En het is erg leuk om te doen.

Door te zingen begeleid je op een prettige en liefdevolle manier allerlei dagelijkse activiteiten. Opruimen, tanden poetsen, boodschappen doen, met een muzikaal tintje gaan veel dingen als vanzelf.

Christianne Maurer is docente Muziek op Schoot. Samen met haar ga je met je kindje muziek maken, bij een mooi prentenboek. 

BoekStart

Onze leesconsulent is bij alle drie bijeenkomsten. Stel haar al je vragen over voorlezen en over de taalontwikkeling van je kindje.

Laat je rondleiden langs de baby- en peuterboeken in de Bibliotheek.
En maak je kindje gratis lid, dan kun je meteen boekjes lenen en mee naar huis nemen.