Brieven schrijven tegen onrecht

8 december 2018, van 10:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Vianen

Amnesty Schrijfmarathon

Doe mee aan de Amnesty Schrijfactie Write for Rights en schrijf een brief of solidariteitskaart, aan de hand van voorbeeldteksten.

De werkgroep Vianen van Amnesty International  organiseert voor de vijfde keer een Schrijfactie, in het kader van de Internationale Dag van de Mensenrechten. Op deze dag wordt wereldwijd massaal geschreven voor mensen die groot onrecht is aangedaan.

Ieder jaar grijpen honderdduizenden mensen wereldwijd rond 10 december naar hun mobieltje of pen. Ze schrijven naar presidenten, ministers en koningen. Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die onrecht is aangedaan; die onterecht gevangen zijn gezet, worden gemarteld of bedreigd. Die massale druk zorgt ervoor dat hun leven verandert. Ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming.

Schrijf een brief, verander een leven

Aan de koffietafel in de Bibliotheek kun je aan de hand van voorbeeldteksten je brief of solidariteitskaart schrijven. De Bibliotheek Vianen biedt iedere schrijver een gratis kop koffie of thee aan.

Write for Rights

Opkomen voor de rechten van anderen is in veel landen levensgevaarlijk. Mensenrechtenactivisten belanden in de gevangenis, worden bedreigd of zelfs vermoord.

Tijdens de Write for Rights-marathon van 2018 ligt de aandacht op vrouwelijke mensenrechtenverdedigers van over de hele wereld. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering, zich niet laten wegsturen van hun land. Want vrouwen die hun nek durven uit te steken krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.