Aandacht voor het einde

18 mei 2018 t/m 28 mei 2018 | de Bibliotheek Vianen

Rondom Nationale Dag 'Aandacht voor Sterven' vind je in de bibliotheek boeken en informatie over waardig leven en sterven. Proxima Terminale zorg komt naar de bibliotheek om in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden.

24 mei: Nationale Dag Aandacht voor Sterven

Het Landelijk Expertisecentrum Sterven wil bijdragen aan kwaliteit van leven voor iedere stervende door inzicht te geven in het proces van sterven en door het bevorderen van kennis en wijsheid over sterven. Wie wil er niet leven in een land waar tijd en ruimte bestaat om waardig te leven en te sterven? Het hoort immers bij het leven, hoe ingrijpend het ook is. Met de Nationale Dag Aandacht voor Sterven, op 24 mei, vraagt het centrum hiervoor speciale aandacht.

Aandacht in de bibliotheek

In samenwerking met Proxima Terminale Zorg besteden we rondom 24 mei aandacht aan dit toch moeilijke thema.

Van vrijdag 8 tot 28 mei staat er een zuil in de bibliotheek, met daarbij een display met boeken over de laatste levensfase en het sterven. Er liggen ook informatiefolders over het werken als vrijwilliger in de terminale zorg en over het aanvragen van terminale hulp.

Daarnaast is er van dinsdag 22 mei tot en met vrijdag 25 mei van 15.00 uur tot 16.00 uur een vrijwilliger aanwezig, om met je in gesprek te gaan, je vragen te beantwoorden en/of informatie te geven.

Proxima Terminale Zorg

In Vianen biedt Proxima Terminale Zorg mensen thuis ondersteuning in hun laatste levensfase. Dit werk wordt verricht door vrijwilligers die daarvoor zijn opgeleid. Zij kunnen bijvoorbeeld waken bij de zieke, zodat familie kan slapen. Maar ook overdag staan zij klaar in de eigen, vertrouwde omgeving van de patiƫnt.