Lezing: Een lastig kind? Of een kind dat het lastig heeft?

5 oktober 2020, van 20:00 tot 21:45 | de Bibliotheek IJsselstein

Kosten: Gratis

In de Week van Opvoeding organiseren Stichting Pulse, GGD Midden Nederland en de Bibliotheek IJsselstein drie interessante lezingen voor ouders, verzorgers en opvoeders. Op maandag 5 oktober trapt Linda van Zwieten van Huisje300 de week af met een lezing over lastig gedrag bij kinderen.

Veel kinderen van nu zijn anders dan vroeger. Ze zijn gevoeliger van aard. Ze pikken meer op, ze leren op een andere manier, hebben een grote Eigen Wijsheid en weten vaak precies wat goed voor ze is.

Ze communiceren op gevoelsniveau en krijgen hierdoor te maken met tegenstrijdigheden. Ze zijn hard aan het werk om te voldoen aan al onze regels. Vaak kunnen ze daar niet aan voldoen, omdat ze simpelweg op een andere manier denken, voelen, doen en zijn. Zo hebben ze niets met gezag, ze weten zelf heel goed wat goed voor hun is en ze luisteren niet naar wat je zegt, maar wat er onder je woorden zit.

Linda van Zwieten neemt ouders, verzorgers en opvoeders mee in het brein van een kind van deze tijd. Hoe werkt hun brein? Hoe komt het dat ze:
- soms zo slecht luisteren
- afwezig lijken
- druk zijn
- de regie willen houden
- woede-uitbarstingen hebben?

En ze geeft tips en adviezen over jouw rol als ouder, verzorger, leerkracht en hoe je wel aansluiting vindt bij het kind. Met als resultaat dat jij begrijpt wat jouw kind nodig heeft en weet wat je op welk moment te doen staat.

Praktische details

De lezing vindt plaats in de Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7 in IJsselstein.
Vanaf 19.45 uur is de deur open. Om 20.00 uur starten we met de lezing.
Nieuw dit jaar is dat de lezing ook via een online Livestream kan worden gevolgd.

Voor ouders / verzorgers / opvoeders van kinderen van 0-6 jaar. Deelname is gratis.
Graag van te voren aanmelden. Stuur hiervoor een e-mail naar j.iljas@stichting-pulse.nl.

Volledige programma Week van de Opvoeding