Resultaat 1 - 10 (van 65)

• Blijf lezen, digitaal of met de AfhaalBieb

24 februari 2021

Door de verlenging van de lockdown blijven onze vestigingen gesloten t/m 15 maart. In Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen is afhalen mogelijk, na insturen van het bestelformulier.

Bekijk details van Blijf lezen, digitaal of met de AfhaalBieb

• Voorlezen met de Digitale Voorleestas

15 februari 2021

Een keertje anders voorlezen? Dat kan met onze Digitale Voorleestas. Bekijk samen met je kind een digitaal prentenboek en ga er actief mee aan de slag met hulp van doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes.

Bekijk details van Voorlezen met de Digitale Voorleestas

• Online cursussen, gratis voor bibliotheekleden

4 februari 2021

Haal nog meer uit je bieblidmaatschap! Speciaal voor leden van de Bibliotheek hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Als lid van de Bibliotheek kun je deze online cursussen gratis volgen.

Bekijk details van Online cursussen, gratis voor bibliotheekleden

• Universiteit van Nederland: colleges voor iedereen

2 februari 2021

Wat is een winterdepressie? Kun je van slootwater drinkwater maken? Hoe maak je een foto van een zwart gat? Volg een college aan de Universiteit van Nederland en je wordt vanzelf wijzer.

Bekijk details van Universiteit van Nederland: colleges voor iedereen

• De Voorleeswedstrijd gaat door!

12 januari 2021

Wie wordt onze regiokampioen in de Nationale Voorleeswedstrijd? In februari en maart gaan de schoolkampioenen in onze regio de strijd met elkaar aan. Dat kan zo nodig online, dus het gaat zeker door.

Bekijk details van De Voorleeswedstrijd gaat door!

• Taalontwikkeling met digitale prentenboeken

4 januari 2021

Digitale prentenboeken met bewegende beelden en muziek zorgen ervoor dat jouw (klein)kind het verhaal beter begrijpt. Hierdoor ondersteunen ze de taalontwikkeling van je (klein)kind.

Bekijk details van Taalontwikkeling met digitale prentenboeken

• Bibliotheken weer gesloten

15 december 2020

Al onze vestigingen zijn nu gesloten, tot en met 19 januari. Maar gelukkig kun je online blijven lezen en luisteren. En in het nieuwe jaar gaat de AfhaalBieb weer open.

Bekijk details van Bibliotheken weer gesloten

• De mooiste wandelingen in de winter

14 december 2020

De boswachters van Staatsbosbeheer hebben de mooiste wandelroutes van Nederland al voor je uitgestippeld. Wandel je deze winter mee langs hun favoriete paden?

Bekijk details van De mooiste wandelingen in de winter

• IJsselstein start met Verteltas, materiaal gezocht

26 november 2020

In januari starten we op Kindcentrum WIJ met het project De Verteltas. Daarvoor zijn nog allerlei materialen nodig, zoals grote lappen stof, wol, garen, knopen, elastiek. Heb je wat over? Doneer het via de bak die vanaf 1 december in de Bibliotheek IJsselstein staat.

Bekijk details van IJsselstein start met Verteltas, materiaal gezocht

• Nieuwe app: TijdschriftenBieb

24 november 2020

Lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine. De app is gratis voor Bibliotheekleden. En je mag zoveel lezen als je wilt.

Bekijk details van Nieuwe app: TijdschriftenBieb