Resultaat 1 - 10 (van 20)

• Delpher – een goudmijn voor onderzoek en ontdekking

29 september 2017

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Een uitgelezen moment om Delpher in het zonnetje te zetten: een krachtig gereedschap waarmee u kunt zoeken in Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften uit het verleden.

Bekijk details van Delpher – een goudmijn voor onderzoek en ontdekking

• Kees Komma en de Boekenbende

25 september 2017

Kinderen die lezen moeilijk vinden, vinden het vaak ook niet leuk. De actiegame Kees Komma en de boekenbende brengt hier verandering in. Leuk voor thuis en in de klas!

Bekijk details van Kees Komma en de Boekenbende

• Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

11 september 2017

In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat u ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

Bekijk details van Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

• Kick-off Taalhuis Houten

8 september 2017

Taalhuis Houten is van start! Gemeente, vrijwilligers en organisaties in Houten staan klaar om samen aan de slag te gaan. Veel positivieve energie bij de kick-off op donderdag 7 september.

Bekijk details van Kick-off Taalhuis Houten

• Nieuws uit het Taalhuis

31 augustus 2017

Na Vianen en IJsselstein krijgt ook Houten nu een Taalhuis. Voor bezoekers van deze drie Taalhuizen introduceert de Bibliotheek een gratis bibliotheekabonnement. En wekelijks zijn er nu vier inlopen in digiTaalhuis Vianen.

Bekijk details van Nieuws uit het Taalhuis

• Mediawijsheid voor laaggeletterde ouders

21 augustus 2017

Laaggeletterde ouders hebben dezelfde twijfels en angsten als alle andere ouders over het computergebruik van hun kinderen. Het boekje 'Mijn computer is leuk' kan daarbij helpen.

Bekijk details van Mediawijsheid voor laaggeletterde ouders

• In Houten haalt Picnic uw bibliotheekboeken thuis op

25 juni 2017

Nieuwe retourservice in Houten: lever uw bibliotheekboeken in door ze mee te geven aan de bezorger van Picnic.

Bekijk details van In Houten haalt Picnic uw bibliotheekboeken thuis op

• Geef Maakonderwijs een stimulans: ABC van het maken

24 mei 2017

Met ABC van het Maken willen we alle leerlingen, juffen en meesters , schooldirecteuren, onderwijsprofessionals en ouders in Nederland wegwijs maken in de wondere wereld van het maken.

Bekijk details van Geef Maakonderwijs een stimulans: ABC van het maken

• Nieuwe website digitale etalages

9 mei 2017

Kent u de digitale etalages al? Een enorme schat aan boekentips, informatie, links, beeld en geluid rond thema's als Energie, Muziek maken, Design en kunst, Culinaire Etalage en Opvoeding en onderwijs. U vindt de elf etalages nu samen op een eigen website. Ga meteen op verkenning!

Bekijk details van Nieuwe website digitale etalages

• Taalvrijwilligers ontvangen certificaat

5 april 2017

Dinsdag 4 april hebben elf vrijwilligers uit IJsselstein, Vianen en Lopik het certificaat taalvrijwilliger ontvangen. Hebt u ook belangstelling voor dit mooie vrijwiligerswerk?

Bekijk details van Taalvrijwilligers ontvangen certificaat