Resultaat 1 - 10 (van 43)

• Bibliotheken gesloten wegens corona

15 maart 2020

Wij hebben besloten al onze vestigingen te sluiten voor publiek, om verdere verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen. De sluiting geldt in ieder geval tot en met dinsdag 28 april. Maar online blijven we open!

Bekijk details van Bibliotheken gesloten wegens corona

• Hulp bij belastingaangifte

24 februari 2020

Vind je het lastig om online je belastingaangifte te doen of andere overheidszaken digitaal te regelen? De Bibliotheek kan je daarbij helpen.

Bekijk details van Hulp bij belastingaangifte

• Memes: grappige plaatjes en hun kracht

18 februari 2020

Een meme is een grappige afbeelding, video of boodschap die massaal wordt gedeeld op sociale media. Hoe ontstaan ze en wat kun je ermee?

Bekijk details van Memes: grappige plaatjes en hun kracht

• Gratis toegang tot 7400 kranten en tijdschriften

27 januari 2020

De Bibliotheek Lek & IJssel lanceert voor iedereen die de Bibliotheek bezoekt, de gratis tool PressReader. Met PressReader haalt de Bibliotheek meer dan 7400 internationale kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen in 54 talen in huis.

Bekijk details van Gratis toegang tot 7400 kranten en tijdschriften

• Goed bezig met lezen

20 januari 2020

Wie volgt Mila Heesbeen op als onze regiokampioen in de Nationale Voorleeswedstrijd? In februari en maart gaan de schoolkampioenen in onze regio de strijd met elkaar aan.

Bekijk details van Goed bezig met lezen

• Meer vestigingen in 2020

25 november 2019

Op 1 januari 2020 komen de bibliotheken van Leerdam, Ameide, Lexmond en Meerkerk bij ons werkgebied. Wat betekent dat voor jou?

Bekijk details van Meer vestigingen in 2020

• Digitaal nalatenschap, wat is dat?

25 november 2019

Wanneer een dierbare overlijdt, erven nabestaanden vaak de eigendommen van de overledene. Maar hoe laten we onze digitale eigendommen na?

Bekijk details van Digitaal nalatenschap, wat is dat?

• Heel Nederland Leest over Duurzaamheid

23 oktober 2019

Duurzaamheid is een thema voor iedereen. We beseffen steeds meer dat we duurzamer moeten gaan leven. Maar wat kun je zelf doen om jouw footprint op deze aarde te verkleinen? Hoe kun je een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld? Dat staat centraal in de nieuwe landelijke campagne Nederland Leest.

Bekijk details van Heel Nederland Leest over Duurzaamheid

• Doe de Data Detox

22 oktober 2019

Krijg je ook zo veel reclame op je tablet? Hoe komt het dat apps zo veel van je weten? De Data Detox kuur geeft je meer controle over je online leven.

Bekijk details van Doe de Data Detox

• Week van de Opvoeding

24 september 2019

Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Daarom staat de hele week, van maandag 7 oktober tot en met zondag 13 oktober, in het teken van opvoeden en ouderschap. Het thema is 'Hand in hand'.

Bekijk details van Week van de Opvoeding