Resultaat 1 - 10 (van 41)

• Hoe herken je nepnieuws?

16 december 2019

Op websites en sociale media staan soms berichten die niet kloppen. Of niet helemaal kloppen. Dat noemen we nepnieuws. Waarom maken mensen nepnieuws en waarom is het belangrijk dat jij het doorhebt?

Bekijk details van Hoe herken je nepnieuws?

• Meer vestigingen in 2020

25 november 2019

Op 1 januari 2020 komen de bibliotheken van Leerdam, Ameide, Lexmond en Meerkerk bij ons werkgebied. Wat betekent dat voor jou?

Bekijk details van Meer vestigingen in 2020

• Digitaal nalatenschap, wat is dat?

25 november 2019

Wanneer een dierbare overlijdt, erven nabestaanden vaak de eigendommen van de overledene. Maar hoe laten we onze digitale eigendommen na?

Bekijk details van Digitaal nalatenschap, wat is dat?

• Heel Nederland Leest over Duurzaamheid

23 oktober 2019

Duurzaamheid is een thema voor iedereen. We beseffen steeds meer dat we duurzamer moeten gaan leven. Maar wat kun je zelf doen om jouw footprint op deze aarde te verkleinen? Hoe kun je een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld? Dat staat centraal in de nieuwe landelijke campagne Nederland Leest.

Bekijk details van Heel Nederland Leest over Duurzaamheid

• Doe de Data Detox

22 oktober 2019

Krijg je ook zo veel reclame op je tablet? Hoe komt het dat apps zo veel van je weten? De Data Detox kuur geeft je meer controle over je online leven.

Bekijk details van Doe de Data Detox

• Week van de Opvoeding

24 september 2019

Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Daarom staat de hele week, van maandag 7 oktober tot en met zondag 13 oktober, in het teken van opvoeden en ouderschap. Het thema is 'Hand in hand'.

Bekijk details van Week van de Opvoeding

• Dichtbundel Durf & Dromen

13 september 2019

Wethouder Kamstra heeft vanochtend het eerste exemplaar van de gedichtenbundel ‘Durf & Dromen’ in ontvangst genomen. Bekijk de unieke bundel, gemaakt door deelnemers van de Taalinloop.

Bekijk details van Dichtbundel Durf & Dromen

• Gratis leesgame Yoleo

4 september 2019

Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Yoleo is gratis voor jeugdleden van de bibliotheek.

Bekijk details van Gratis leesgame Yoleo

• Doe mee aan de nationale AI-cursus

19 augustus 2019

Artificiële of kunstmatige intelligentie is allang geen toekomstdroom meer. Wat is AI precies en waar gaat het naar toe?

Bekijk details van Doe mee aan de nationale AI-cursus

• Vind jij de Gouden Wikkel?

26 juni 2019

BoekStart voor baby's bestaat 10 jaar! Dat vieren we deze zomer met een Gouden Wikkel-actie. In al onze vestigingen maken ophalers van het BoekStart-koffertje kans op een extra verrassing.

Bekijk details van Vind jij de Gouden Wikkel?