Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 44)

 • Werk- en studieplekken weer te gebruiken

  29 juni 2020

  De werk- en studieplekken zijn weer te gebruiken. Nog steeds zijn er coronamaatregelen van kracht, maar waar eerst alleen geleend en ingeleverd kon worden, is het nu ook weer mogelijk om iets langer te verblijven.

  Bekijk details van Werk- en studieplekken weer te gebruiken

 • Bibliotheken gesloten wegens corona

  15 maart 2020

  Onze vestigingen zijn momenteel gesloten, om verdere verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen. De sluiting geldt in ieder geval tot en met dinsdag 19 mei. Maar online blijven we open! En wie niet of lastig digitaal kan lezen, kan gebruik maken van de AfhaalBieb.

  Bekijk details van Bibliotheken gesloten wegens corona

 • Hulp bij belastingaangifte

  24 februari 2020

  Vind je het lastig om online je belastingaangifte te doen of andere overheidszaken digitaal te regelen? De Bibliotheek kan je daarbij helpen.

  Bekijk details van Hulp bij belastingaangifte

 • Memes: grappige plaatjes en hun kracht

  18 februari 2020

  Een meme is een grappige afbeelding, video of boodschap die massaal wordt gedeeld op sociale media. Hoe ontstaan ze en wat kun je ermee?

  Bekijk details van Memes: grappige plaatjes en hun kracht

 • Gratis toegang tot 7400 kranten en tijdschriften

  27 januari 2020

  De Bibliotheek Lek & IJssel lanceert voor iedereen die de Bibliotheek bezoekt, de gratis tool PressReader. Met PressReader haalt de Bibliotheek meer dan 7400 internationale kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen in 54 talen in huis.

  Bekijk details van Gratis toegang tot 7400 kranten en tijdschriften

 • Goed bezig met lezen

  20 januari 2020

  Wie volgt Mila Heesbeen op als onze regiokampioen in de Nationale Voorleeswedstrijd? In februari en maart gaan de schoolkampioenen in onze regio de strijd met elkaar aan.

  Bekijk details van Goed bezig met lezen

 • Meer vestigingen in 2020

  25 november 2019

  Op 1 januari 2020 komen de bibliotheken van Leerdam, Ameide, Lexmond en Meerkerk bij ons werkgebied. Wat betekent dat voor jou?

  Bekijk details van Meer vestigingen in 2020

 • Digitaal nalatenschap, wat is dat?

  25 november 2019

  Wanneer een dierbare overlijdt, erven nabestaanden vaak de eigendommen van de overledene. Maar hoe laten we onze digitale eigendommen na?

  Bekijk details van Digitaal nalatenschap, wat is dat?

 • Heel Nederland Leest over Duurzaamheid

  23 oktober 2019

  Duurzaamheid is een thema voor iedereen. We beseffen steeds meer dat we duurzamer moeten gaan leven. Maar wat kun je zelf doen om jouw footprint op deze aarde te verkleinen? Hoe kun je een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld? Dat staat centraal in de nieuwe landelijke campagne Nederland Leest.

  Bekijk details van Heel Nederland Leest over Duurzaamheid

 • Doe de Data Detox

  22 oktober 2019

  Krijg je ook zo veel reclame op je tablet? Hoe komt het dat apps zo veel van je weten? De Data Detox kuur geeft je meer controle over je online leven.

  Bekijk details van Doe de Data Detox