Resultaat 1 - 10 (van 24)

• Elke app heeft een prijs

15 januari 2018

Als u een app installeert, krijgt u vaak een melding dat de app toegang wil tot bepaalde persoonlijke gegevens. Of u krijgt die melding als u de app gaat gebruiken. Wat betekent dit eigenlijk?

Bekijk details van Elke app heeft een prijs

• Gratis voorstelling: Ssst! De tijger slaapt

20 december 2017

Tijdens de Nationale Voorleesdagen speelt de Klittenbandbende 'Ssst! De tijger slaapt', een meespeelvoorstelling voor kinderen van 3-6 jaar. Haal na de kerst meteen een gratis kaartje, want op=op!

Bekijk details van Gratis voorstelling: Ssst! De tijger slaapt

• Uw abonnement in 2018

20 november 2017

Per 1 januari 2018 gelden nieuwe abonnementsprijzen. We hebben de aanpassingen zeer beperkt kunnen houden en de voorwaarden veranderen niet.

Bekijk details van Uw abonnement in 2018

• Gratis cursus Werken met de e-overheid

20 november 2017

De overheid gaat digitaal. U ook? Inwoners van IJsselstein kunnen zich nu aanmelden voor de gratis cursus Werken met de e-overheid.

Bekijk details van Gratis cursus Werken met de e-overheid

• Delpher – een goudmijn voor onderzoek en ontdekking

29 september 2017

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Een uitgelezen moment om Delpher in het zonnetje te zetten: een krachtig gereedschap waarmee u kunt zoeken in Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften uit het verleden.

Bekijk details van Delpher – een goudmijn voor onderzoek en ontdekking

• Kees Komma en de Boekenbende

25 september 2017

Kinderen die lezen moeilijk vinden, vinden het vaak ook niet leuk. De actiegame Kees Komma en de boekenbende brengt hier verandering in. Leuk voor thuis en in de klas!

Bekijk details van Kees Komma en de Boekenbende

• Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

11 september 2017

In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat u ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

Bekijk details van Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

• Kick-off Taalhuis Houten

8 september 2017

Taalhuis Houten is van start! Gemeente, vrijwilligers en organisaties in Houten staan klaar om samen aan de slag te gaan. Veel positivieve energie bij de kick-off op donderdag 7 september.

Bekijk details van Kick-off Taalhuis Houten

• Nieuws uit het Taalhuis

31 augustus 2017

Na Vianen en IJsselstein krijgt ook Houten nu een Taalhuis. Voor bezoekers van deze drie Taalhuizen introduceert de Bibliotheek een gratis bibliotheekabonnement. En wekelijks zijn er nu vier inlopen in digiTaalhuis Vianen.

Bekijk details van Nieuws uit het Taalhuis

• Mediawijsheid voor laaggeletterde ouders

21 augustus 2017

Laaggeletterde ouders hebben dezelfde twijfels en angsten als alle andere ouders over het computergebruik van hun kinderen. Het boekje 'Mijn computer is leuk' kan daarbij helpen.

Bekijk details van Mediawijsheid voor laaggeletterde ouders