Resultaat 1 - 10 (van 23)

• Lezen in de vakantie is leuk èn slim

29 juni 2017

De zomer is de ideale tijd om lekker lang te lezen. En als uw kind blijft lezen in de vakantie heeft het geen last van de 'zomerdip'.

Bekijk details van Lezen in de vakantie is leuk èn slim

• Handige apps voor op reis

26 juni 2017

Heeft u nog wat ruimte op uw telefoon (of tablet) voor leuke of onmisbare apps op vakantie? Onze MediaCoach weet nog een paar verrassende (of gewoon handige).

Bekijk details van Handige apps voor op reis

• In Houten haalt Picnic uw bibliotheekboeken thuis op

25 juni 2017

Nieuwe retourservice in Houten: lever uw bibliotheekboeken in door ze mee te geven aan de bezorger van Picnic.

Bekijk details van In Houten haalt Picnic uw bibliotheekboeken thuis op

• De VakantieBieb gaat weer open!

24 mei 2017

Vanaf 1 juni is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De VakantieBieb opent 1 juni voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus.

Bekijk details van De VakantieBieb gaat weer open!

• Geef Maakonderwijs een stimulans: ABC van het maken

24 mei 2017

Met ABC van het Maken willen we alle leerlingen, juffen en meesters , schooldirecteuren, onderwijsprofessionals en ouders in Nederland wegwijs maken in de wondere wereld van het maken.

Bekijk details van Geef Maakonderwijs een stimulans: ABC van het maken

• Nieuwe website digitale etalages

9 mei 2017

Kent u de digitale etalages al? Een enorme schat aan boekentips, informatie, links, beeld en geluid rond thema's als Energie, Muziek maken, Design en kunst, Culinaire Etalage en Opvoeding en onderwijs. U vindt de elf etalages nu samen op een eigen website. Ga meteen op verkenning!

Bekijk details van Nieuwe website digitale etalages

• Taalvrijwilligers ontvangen certificaat

5 april 2017

Dinsdag 4 april hebben elf vrijwilligers uit IJsselstein, Vianen en Lopik het certificaat taalvrijwilliger ontvangen. Hebt u ook belangstelling voor dit mooie vrijwiligerswerk?

Bekijk details van Taalvrijwilligers ontvangen certificaat

• Gratis cursus Digisterker – Werken met de e-overheid

22 maart 2017

De overheid gaat digitaal. U ook? Inwoners van Vianen kunnen zich nu aanmelden voor de gratis cursus Digisterker.

Bekijk details van Gratis cursus Digisterker – Werken met de e-overheid

• Onze regiokampioen is bekend!

13 maart 2017

De voorleeskampioenen van Houten, Vianen en IJsselstein lazen alle vijf op hoog niveau voor tijdens de regiofinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Wie is dit jaar de beste voorlezer van Lek & IJssel?

Bekijk details van Onze regiokampioen is bekend!

• Nieuw: gratis oefenen voor je theorie-examen

8 maart 2017

Theorie-examen doen voor je rijbewijs? Dan is het goed om veel te oefenen. Dat kan nu gratis in de Bibliotheek.

Bekijk details van Nieuw: gratis oefenen voor je theorie-examen