Resultaat 1 - 10 (van 55)

• Corona-update Bekijk details

24 maart 2021

Door de verlenging van de lockdown blijven onze vestigingen gesloten t/m 20 april. In Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen is afhalen mogelijk, na insturen van het bestelformulier. In Ameide en Lexmond hebben we tijdelijke service-uren voor inleveren en voor reserveringen ophalen.

Bekijk details van Corona-update

• Tip van de Mediacoach: Is dat echt zo? Bekijk details

15 maart 2021

Bijna zeven op de tien Nederlanders maakt zich zorgen over de invloed van nepnieuws. Hoe kun je uitzoeken of informatie te vertrouwen is? De website 'is dat echt zo' helpt je.

Bekijk details van Tip van de Mediacoach: Is dat echt zo?

• Onze Voorleeskampioen: Tess Schuijl Bekijk details

11 maart 2021

Tess Schuijl van basisschool De Minstreel in IJsselstein heeft woensdag 10 maart de regionale Voorleeswedstrijd gewonnen. Aan deze ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd deden zes voorleeskampioenen mee uit de gemeenten Houten, IJsselstein en Vijfheerenlanden. Complimenten voor alle deelnemers!

Bekijk details van Onze Voorleeskampioen: Tess Schuijl

• Voorlezen met de Digitale Voorleestas Bekijk details

15 februari 2021

Een keertje anders voorlezen? Dat kan met onze Digitale Voorleestas. Bekijk samen met je kind een digitaal prentenboek en ga er actief mee aan de slag met hulp van doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes.

Bekijk details van Voorlezen met de Digitale Voorleestas

• Online cursussen, gratis voor bibliotheekleden Bekijk details

4 februari 2021

Haal nog meer uit je bieblidmaatschap! Speciaal voor leden van de Bibliotheek hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Als lid van de Bibliotheek kun je deze online cursussen gratis volgen.

Bekijk details van Online cursussen, gratis voor bibliotheekleden

• Universiteit van Nederland: colleges voor iedereen Bekijk details

2 februari 2021

Wat is een winterdepressie? Kun je van slootwater drinkwater maken? Hoe maak je een foto van een zwart gat? Volg een college aan de Universiteit van Nederland en je wordt vanzelf wijzer.

Bekijk details van Universiteit van Nederland: colleges voor iedereen

• De Voorleeswedstrijd gaat door! Bekijk details

12 januari 2021

Wie wordt onze regiokampioen in de Nationale Voorleeswedstrijd? In februari en maart gaan de schoolkampioenen in onze regio de strijd met elkaar aan. Dat kan zo nodig online, dus het gaat zeker door.

Bekijk details van De Voorleeswedstrijd gaat door!

• Taalontwikkeling met digitale prentenboeken Bekijk details

4 januari 2021

Digitale prentenboeken met bewegende beelden en muziek zorgen ervoor dat jouw (klein)kind het verhaal beter begrijpt. Hierdoor ondersteunen ze de taalontwikkeling van je (klein)kind.

Bekijk details van Taalontwikkeling met digitale prentenboeken

• Bibliotheken weer gesloten Bekijk details

15 december 2020

Al onze vestigingen zijn nu gesloten, tot en met 19 januari. Maar gelukkig kun je online blijven lezen en luisteren. En in het nieuwe jaar gaat de AfhaalBieb weer open.

Bekijk details van Bibliotheken weer gesloten

• De mooiste wandelingen in de winter Bekijk details

14 december 2020

De boswachters van Staatsbosbeheer hebben de mooiste wandelroutes van Nederland al voor je uitgestippeld. Wandel je deze winter mee langs hun favoriete paden?

Bekijk details van De mooiste wandelingen in de winter