Resultaat 31 - 40 (van 40)

• Delpher – een goudmijn voor onderzoek en ontdekking

29 september 2017

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Een uitgelezen moment om Delpher in het zonnetje te zetten: een krachtig gereedschap waarmee u kunt zoeken in Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften uit het verleden.

Bekijk details van Delpher – een goudmijn voor onderzoek en ontdekking

• Kees Komma en de Boekenbende

25 september 2017

Kinderen die lezen moeilijk vinden, vinden het vaak ook niet leuk. De actiegame Kees Komma en de boekenbende brengt hier verandering in. Leuk voor thuis en in de klas!

Bekijk details van Kees Komma en de Boekenbende

• Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

11 september 2017

In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat u ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

Bekijk details van Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

• Mediawijsheid voor laaggeletterde ouders

21 augustus 2017

Laaggeletterde ouders hebben dezelfde twijfels en angsten als alle andere ouders over het computergebruik van hun kinderen. Het boekje 'Mijn computer is leuk' kan daarbij helpen.

Bekijk details van Mediawijsheid voor laaggeletterde ouders

• Geef Maakonderwijs een stimulans: ABC van het maken

24 mei 2017

Met ABC van het Maken willen we alle leerlingen, juffen en meesters , schooldirecteuren, onderwijsprofessionals en ouders in Nederland wegwijs maken in de wondere wereld van het maken.

Bekijk details van Geef Maakonderwijs een stimulans: ABC van het maken

• Nieuwe website digitale etalages

9 mei 2017

Kent u de digitale etalages al? Een enorme schat aan boekentips, informatie, links, beeld en geluid rond thema's als Energie, Muziek maken, Design en kunst, Culinaire Etalage en Opvoeding en onderwijs. U vindt de elf etalages nu samen op een eigen website. Ga meteen op verkenning!

Bekijk details van Nieuwe website digitale etalages

• Nieuw: gratis oefenen voor je theorie-examen

8 maart 2017

Theorie-examen doen voor je rijbewijs? Dan is het goed om veel te oefenen. Dat kan nu gratis in de Bibliotheek.

Bekijk details van Nieuw: gratis oefenen voor je theorie-examen

• Luisteren voor je lijst

9 februari 2017

Met de gratis LuisterBieb app van de Bibliotheek kunnen eindexamenkandidaten naast lezen ook een boek luisteren voor hun literatuurlijst. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch.

Bekijk details van Luisteren voor je lijst

• Uniek muzikaal erfgoed nu beschikbaar via Muziekweb

17 januari 2017

Een van de mooiste verzamelingen Nederlandse muziek, de Fonos-collectie, is vanaf nu beschikbaar via Muziekweb. Unieke lp’s en cd’s die niet meer in de handel te koop waren, zijn hierdoor weer voor iedereen te beluisteren.

Bekijk details van Uniek muzikaal erfgoed nu beschikbaar via Muziekweb

• Lokale auteurs in de aandacht

22 maart 2016

In dit Jaar van het Boek zetten we onze lokale auteurs extra in het zonnetje met speciale auteurspagina's op deze website.

Bekijk details van Lokale auteurs in de aandacht