Resultaat 21 - 30 (van 34)

• Lees dit als je de Wise-app gebruikt

5 juli 2018

De app Bibliotheek Wise is handig voor verlengen, reserveren en meer. Gebruik je hem al? Dan is het nodig om eenmalig een kleine handeling uit te voeren.

Bekijk details van Lees dit als je de Wise-app gebruikt

• Nieuwe privacyregels

25 mei 2018

In aansluiting op de AVG hebben wij een nieuw privacybeleid ingevoerd. Lees er meer over.

Bekijk details van Nieuwe privacyregels

• Nieuwe BoekStart-app

26 april 2018

Download de nieuwe BoekStart-app, boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter.

Bekijk details van Nieuwe BoekStart-app

• Jongste taalvrijwilliger

27 februari 2018

Hamza Benkaddour (14 jaar) heeft een bijzondere Maatschappelijke Stage gekozen. Elke dinsdagavond is hij in het Taalhuis in de Bibliotheek te vinden. Hier helpt hij mensen die de taal willen leren tijdens de Taalinloop.

Bekijk details van Jongste taalvrijwilliger

• Delpher – een goudmijn voor onderzoek en ontdekking

29 september 2017

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Een uitgelezen moment om Delpher in het zonnetje te zetten: een krachtig gereedschap waarmee u kunt zoeken in Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften uit het verleden.

Bekijk details van Delpher – een goudmijn voor onderzoek en ontdekking

• Kees Komma en de Boekenbende

25 september 2017

Kinderen die lezen moeilijk vinden, vinden het vaak ook niet leuk. De actiegame Kees Komma en de boekenbende brengt hier verandering in. Leuk voor thuis en in de klas!

Bekijk details van Kees Komma en de Boekenbende

• Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

11 september 2017

In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat u ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

Bekijk details van Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

• Mediawijsheid voor laaggeletterde ouders

21 augustus 2017

Laaggeletterde ouders hebben dezelfde twijfels en angsten als alle andere ouders over het computergebruik van hun kinderen. Het boekje 'Mijn computer is leuk' kan daarbij helpen.

Bekijk details van Mediawijsheid voor laaggeletterde ouders

• Geef Maakonderwijs een stimulans: ABC van het maken

24 mei 2017

Met ABC van het Maken willen we alle leerlingen, juffen en meesters , schooldirecteuren, onderwijsprofessionals en ouders in Nederland wegwijs maken in de wondere wereld van het maken.

Bekijk details van Geef Maakonderwijs een stimulans: ABC van het maken

• Nieuwe website digitale etalages

9 mei 2017

Kent u de digitale etalages al? Een enorme schat aan boekentips, informatie, links, beeld en geluid rond thema's als Energie, Muziek maken, Design en kunst, Culinaire Etalage en Opvoeding en onderwijs. U vindt de elf etalages nu samen op een eigen website. Ga meteen op verkenning!

Bekijk details van Nieuwe website digitale etalages