Resultaat 11 - 20 (van 63)

• QR-sticker op prentenboek met voorleesfilmpje Bekijk details

17 mei 2021

Wel eens van De Voorleeshoek gehoord? Kinderen tot en met 10 jaar met een bibliotheekabonnement vinden er honderden filmpjes, waarin de prachtigste prentenboeken, verhalen en sprookjes worden voorgelezen. Met de QR-stickers op onze boeken vind je deze filmpjes nu nog makkelijker.

Bekijk details van QR-sticker op prentenboek met voorleesfilmpje

• 10.000e afhaalpakket een feit Bekijk details

22 april 2021

Op dinsdag 20 april jl. werd Chrissey (9 jaar) blij verrast met een bloemetje en een boekenpakket. Chrissey bleek degene te zijn die het 10.000e afhaalpakket in de AfhaalBieb kwam afhalen. Ze was overdonderd dat zij het 10.000e pakket uitgereikt kreeg. “Ik vind het hartstikke leuk om te lezen. Ik ben erg blij met deze verrassing.”

Bekijk details van 10.000e afhaalpakket een feit

• Tip van de Mediacoach: Mediamatties Bekijk details

19 april 2021

Praten jullie thuis weleens met elkaar over gamen, sociale media en internet? Met dit spel, speciaal voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar en hun (groot)ouders, start je het gesprek heel makkelijk.

Bekijk details van Tip van de Mediacoach: Mediamatties

• Tip van de Mediacoach: Is dat echt zo? Bekijk details

15 maart 2021

Bijna zeven op de tien Nederlanders maakt zich zorgen over de invloed van nepnieuws. Hoe kun je uitzoeken of informatie te vertrouwen is? De website 'is dat echt zo' helpt je.

Bekijk details van Tip van de Mediacoach: Is dat echt zo?

• Onze Voorleeskampioen: Tess Schuijl Bekijk details

11 maart 2021

Tess Schuijl van basisschool De Minstreel in IJsselstein heeft woensdag 10 maart de regionale Voorleeswedstrijd gewonnen. Aan deze ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd deden zes voorleeskampioenen mee uit de gemeenten Houten, IJsselstein en Vijfheerenlanden. Complimenten voor alle deelnemers!

Bekijk details van Onze Voorleeskampioen: Tess Schuijl

• Voorlezen met de Digitale Voorleestas Bekijk details

15 februari 2021

Een keertje anders voorlezen? Dat kan met onze Digitale Voorleestas. Bekijk samen met je kind een digitaal prentenboek en ga er actief mee aan de slag met hulp van doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes.

Bekijk details van Voorlezen met de Digitale Voorleestas

• Online cursussen, gratis voor bibliotheekleden Bekijk details

4 februari 2021

Haal nog meer uit je bieblidmaatschap! Speciaal voor leden van de Bibliotheek hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Als lid van de Bibliotheek kun je deze online cursussen gratis volgen.

Bekijk details van Online cursussen, gratis voor bibliotheekleden

• Universiteit van Nederland: colleges voor iedereen Bekijk details

2 februari 2021

Wat is een winterdepressie? Kun je van slootwater drinkwater maken? Hoe maak je een foto van een zwart gat? Volg een college aan de Universiteit van Nederland en je wordt vanzelf wijzer.

Bekijk details van Universiteit van Nederland: colleges voor iedereen

• De Voorleeswedstrijd gaat door! Bekijk details

12 januari 2021

Wie wordt onze regiokampioen in de Nationale Voorleeswedstrijd? In februari en maart gaan de schoolkampioenen in onze regio de strijd met elkaar aan. Dat kan zo nodig online, dus het gaat zeker door.

Bekijk details van De Voorleeswedstrijd gaat door!

• Taalontwikkeling met digitale prentenboeken Bekijk details

4 januari 2021

Digitale prentenboeken met bewegende beelden en muziek zorgen ervoor dat jouw (klein)kind het verhaal beter begrijpt. Hierdoor ondersteunen ze de taalontwikkeling van je (klein)kind.

Bekijk details van Taalontwikkeling met digitale prentenboeken