Taalvrijwilligers ontvangen certificaat

Gepubliceerd op: 5 april 2017 13:00

Dinsdag 4 april hebben elf vrijwilligers uit IJsselstein, Vianen en Lopik het certificaat taalvrijwilliger ontvangen. Hebt u ook belangstelling voor dit mooie vrijwiligerswerk?

In de afgelopen weken volgden zij bij het Taalhuis IJsselstein de basiscursus waarmee zij mensen die de Nederlandse taal graag beter willen leren, kunnen gaan begeleiden. Sinds de opening van het Taalhuis is dit de tweede groep die de basiscursus met succes heeft afgerond.
Het Taalhuis zoekt nog meer taalvrijwilligers. Hebt u belangstelling? U kunt u aanmelden of informatie vragen via taalhuis@bibliotheeklekijssel.nl.

Tegen laaggeletterdheid

Taalvrijwilligers vormen een belangrijk onderdeel in de strijd tegen laaggeletterdheid. In IJsselstein is 8% van de inwoners laaggeletterd, in Vianen en Lopik ligt dit percentage op 11%.
In de training van Stichting Lezen en Schrijven krijgen taalvrijwilligers informatie over de doelgroep laaggeletterden en leren zij hoe zij deze mensen het beste kunnen begeleiden bij het leren lezen, schrijven, spreken van de Nederlandse taal of omgaan met de computer.

Een laagdrempelige plek

Het Taalhuis creëert centrale en laagdrempelige plekken waar mensen met een taalachterstand én taalvrijwilligers met al hun vragen geholpen worden en geeft een overzicht van relevante dienstverlening binnen de gemeente.
Wie zelf de Nederlandse taal (beter) wil leren of juist anderen hiermee wil helpen is van harte welkom in het Taalhuis in de Bibliotheken Vianen en IJsselstein, tijdens alle openingsuren.