Wij zoeken enthousiaste vrijwillige medewerkers

logo TinkerinQ en FabLab

die als labcoördinator willen meewerken aan het nieuwe FabLab in Houten

Fablab Houten, een samenwerking van TinkerinQ en de Bibliotheek Lek & IJssel, is een digitale werkplaats waar je kennismaakt en experimenteert met verschillende werkvormen en technieken, zoals lasersnijden of 3D-printen. Je kunt er leren, creëren en delen. Het Fablab is dit jaar van start gegaan en 16 maart officieel geopend.

Wij zoeken drie labcoördinatoren

voor minimaal twee dagdelen per week.

De openingstijden van het Fablab staan nog niet vast, maar het zal zeker ook op avonden en in het weekend open zijn.

Dit ga je doen

Je ondersteunt de vrijwillige beheerder van het Fablab Houten, ontvangt de bezoekers en zorgt dat ze zich welkom voelen. Op sommige tijden ben jij alleen in het Fablab en daarmee verantwoordelijk voor de ruimte en de apparatuur.
Je helpt bezoekers met de aanwezige apparatuur (3D-printers, lasersnijder, vinylsnijder). Je beantwoordt vragen en waar het kan help je bezoekers bij het verder ontwikkelen van hun ideeën en werkprocessen.
Je helpt met onderhoud en schoonhouden van de apparatuur en het Fablab. Ook doe je een aantal (eenvoudige) administratieve taken (waaronder documenteren van kennis) naast alle overige dagelijkse werkzaamheden die zich voordoen.
Je helpt bij de open inloop, cursussen en maatwerkevenementen.

Dit breng je mee

Je hebt belangstelling voor digitale fabricagetechniek, zoals 3D-printers, en je bent bereid deel te nemen aan het introductieprogramma en verdere scholing. Bij voorkeur heb je ervaring met 3D-hard- en software.
Je bent enthousiast, flexibel, servicegericht en hebt een positieve instelling. Je kunt goed samenwerken. Je legt gemakkelijk contact en staat open voor anderen.
Je bent geduldig en vindt het leuk om volwassenen en kinderen iets te leren. Je bent gericht op instrueren van bezoekers zodat zij zelf kennis kunnen opdoen en kunnen toepassen wat zij leren.
Je functioneert op MBO / HBO niveau en hebt kennis van de Engelse taal.

Dit bieden wij

Een Fablab dat aan de weg timmert.
Een klantgericht en enthousiast team.
Een dynamische werkomgeving en een aantrekkelijke functie.
Je wordt betrokken bij relevant teamoverleg.

Meer weten?

Voor informatie kun je contact opnemen met
Liesbeth van der Lecq, Adviseur Educatie & MediaCoach
M 06 23138208